Etusivu

Tehoa paikkariippumattomaan työskentelyyn - 7 vinkkiä

Meneillään oleva pandemia on pakottanut organisaatiot nopeasti omaksumaan etäyhteyksin tapahtuvan paikkariippumattoman työn uudeksi normaaliksi. Vaikka Suomessa etätyöhön onkin jo joillain aloilla totuttu, on etätyö silti tässä laajuudessa aivan uusi ilmiö. Tuottavuuden, työviihtyvyyden ja toimivien työvälineiden kannalta etätyö asettaa omat haasteensa. Tässä on asiantuntijoidemme 7 vinkkiä tehokkaampaan ja mukavampaan etätyöskentelyyn.

1) Ajankäyttö tehokkaaksi

- Työpäivissä on nyt paljon enemmän aikaa käytössä, kun työmatkoihin, palavereihin ja muuhun liikkumiseen menee aiempaa paljon vähemmän aikaa. Ota tästä säästyneestä ajasta kaikki hyöty irti. Voit ehkä rytmittää päiväsi aivan uudella tavalla ja vaikkapa hyödyntää lounastunnit lenkkeilyn tai päiväunien muodossa.

2) Ohjelmistot tehokäyttöön

- Etätyössä ei välttämättä tarvita mitään uusia ohjelmistoja. Esimerkiksi Microsoftin 365 - tai Googlen G Suite -pakettien toimisto-ohjelmistoista löytyvät usein kaikki tärkeimmät työvälineet myös etätöissä. Älä sorru äkkipäätöksiin, vaikka monenlaisia ratkaisukauppiaita onkin liikkeellä, keskitä edelleenkin softahankinnat.

3) Älä erakoidu

- Esimerkiksi Microsoftin Teamsissa voi luoda vaikka virtuaalisen kahvihuoneen, jossa voi tavata kuten konttorinkin kahviossa. Meillä on jopa pidetty afteritkin virtuaalisesti aina pikkutunneille asti ja hauskaa oli!

4) Tapahtumat virtuaaliseksi

- Monellako messuosastolla mahtuu 10 000 vierailijaa samaan aikaan kuuntelemaan sanomaasi? Teams Live Eventsillä se onnistuu! Office 365 Enterprise -tuotevalikoimassa oleva livetapahtumien järjestämiseen tarkoitettu softa on kaikkien ulottuvilla.

5) Tiedostojen muokkaus

- Tallenna tiedostot sovittuun paikkaan ja hyödynnä yrityksesi pilvipalveluita. Pilvipalvelut tukevat useamman henkilön yhtäaikaista dokumenttien muokkaamista. Näin voit kollegasi kanssa yhdessä työstää tärkeitä dokumentteja reaaliajassa. Aikaa ja vaivaa säästyy, eikä sinun tarvitse lähetellä linkkejä, kommentteja tai pahimmassa tapauksessa tiedostoja sähköpostilla. Näin myös dokumentit pysyvät eheinä.

6) Työskentele hyödyntäen nopeita yhteyksiä

- Usein yritykset tarjoavat VPN-yhteyden paikkariippumattoman työn mahdollistamiseksi. Jotkin yrityksen sisäiset palvelut saattavat sitä vaatiakin, mutta on hyvä muistaa, että tänä päivänä suurin osa pilvipohjaisista ratkaisuista toimii parhaiten ilman VPN-yhteyksien käyttöä. VPN-yhteys voi usein hidastaa tehokasta työskentelyä ja monet palvelut on suunniteltu toimimaan parhaiten ilman sitä. Mikäli olet siis siirtynyt pilvipohjaisiin ratkaisuihin ja huolehtinut tietoturvastasi, älä turhaan kierrätä kaikkea internet-liikennettä VPN-palvelusi kautta.

7) Tietoturva

- Kun poistut koneelta, muista lukita se. Myös kotona. Näin esimerkiksi lapset eivät pääse vahingossa aiheuttamaan vahinkoa liiketoiminnalle.

Tässä on lisäksi muutama ominaisuus Teamsissa, joita kannattaa hyödyntää:

- Muista käyttää mute-nappia, kun et itse puhu, näin poistat omalta osaltasi ylimääräistä ääntä ja kohinaa taustalta.

- Nauhoita kokoukset, näin voit jakaa tietoa myös niille, jotka eivät päässeet kokoukseen.

- Sumenna tausta ja/tai käytä uusia Teamsin tarjoamia taustafilttereitä, näin voit joustavammin työskennellä kotona missä haluat.

CloudNow:n CloudCare-palvelulla varmistetaan, että organisaation arkiset työvälineet toimivat moitteetta joka päivä. Vinkkejä organisaation tietoturvan parantamiseen voit lukea blogistamme täältä.

Varaa maksuton tapaaminen konsulttimme kanssa ja pyydä asiantuntijamme arvio ja toimintasuositukset kätevästi etänä.

Muut blogipostaukset >
Ota yhteyttä
Microsoft Partner Gold
CloudNow IT Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden Yrityshaku Luotettava Kumppaniyritys