Etusivu

Pk-yrityksen laitteiden tietoturva kuntoon

Projektipäällikön kannettava tietokone katoaa lentokentällä tai puhelin varastetaan uimarannalla. Kaikki salasanat, asiakastiedot, sopimukset ja projektitiedostot menevät laitteiden mukana. Itse laitteiden arvo on mitätön verrattuna siihen riskiin, joka tulee liiketoiminnalle tietojen menettämisestä. Erilaisia päätelaitteita on nykyään monenlaisia, Windows- ja Mac -kannettavia, erilaisia puhelimia ja tabletteja… joskus tuntuu, että jokaisella organisaation jäsenellä on omanlaisensa laite ja jokainen niistä on tietoturvariski. Miten pk-yrityksen resursseilla voidaan hallita laitteita ja tietoturvaa tehokkaasti?

Tietoturva on oikeastaan nykyään koko liiketoiminnan perusta, sillä jos se vaarantuu, on myös koko liiketoiminta vaarassa. Tietoturvan ikävä puoli on, että jälkikäteen sen korjaaminen ei auta enää mitään, vaan kaikki mitä tehdään, täytyy tehdä ennen vahinkoa.

Tietoturvan ensimmäinen askel rakentuu hyvin konkreettisista osista: salatusta levystä, mahdollisuudesta tyhjentää laite etänä sen kadotessa sekä ajanmukaisesta virusturvasta. Haasteena on, että monesti laitteet hankitaan eri aikaan eri paikoista ja käytössä on erilaisia laitemalleja ja -merkkejä. Pienellä organisaatiolla ei ole mahdollisuuksia valvoa jokaista laitetta erikseen, joten miten varmistaa tietoturva?

Hae laite mistä haluat, kirjaa sisään organisaation tunnuksilla, ja laite asentuu itsestään

Pk-organisaation it-ympäristön ja tietoturvan perusta voidaan rakentaa yhteneväksi helposti. Laite voi olla ostettu mistä hyvänsä, kunhan sen käyttäjä vain kirjaa sisään Microsoft Intune -palveluun organisaation tunnuksilla. Laitteeseen asennetaan automaattisesti tämän jälkeen halutut ohjelmistot ja tietoturva varmistetaan laittamalla levyn salaus päälle. Jos tämän jälkeen kyseinen laite häviää tai varastetaan, voidaan sen sisältö tyhjätä etähallinnan kautta.

Me CloudNow:lla olemme auttaneet lukuisia pk-yrityksiä ja organisaatioita siirtymään vaivattoman laitehallinnan ja tietoturvallisen työn aikakauteen. Olemme huomanneet, että usein organisaatioissa ei uskota, että omat resurssit riittäisivät tietoturvan ja laitehallinnan rakentamiseen ammattitasolle - voimme vakuuttaa, että tämä on kaukana totuudesta! Muutamankin hengen organisaatioissa voidaan ottaa Intune-pohjainen hallinta käyttöön hyvin edullisesti.

Askarruttaako organisaatiosi tietoturva? Haluamme tukea yritysten siirtymistä tietoturvallisiin ja kustannustehokkaisiin palveluihin. Varaa maksuton tapaaminen konsulttimme kanssa ja pyydä asiantuntijamme arvio ja toimintasuositukset kätevästi etänä.

Muut blogipostaukset >
Ota yhteyttä
Microsoft Partner Gold
CloudNow IT Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden Yrityshaku Luotettava Kumppaniyritys