Etusivu

Sami Ropposen arjessa mukana

Kuka: Sami Ropponen

Tehtävä: Konsultti CloudNow Oy

Vuoden alussa CloudNow:lla konsulttina aloittanut Sami Ropponen työskentelee erityisesti tietoturvan ja työn tuottavuuden kehitysprojekteissa. Aiemminkin konsulttina ja kouluttajana toimineen Ropposen lempilapsena on tietoturva.

–Tietoturvaan liittyy mielikuva, että se olisi hankalaa ja rajoittaisi käyttäjien elämää. Haluan osoittaa tämän vääräksi ja tuoda asiakkaidemme arkipäivään turvallisia ratkaisuja, Ropponen sanoo.

Miten elektroniikkaan opintojensa alussa suuntautuneesta insinööristä tuli it-konsultti?

–Ihmisten kanssa työskentely on minulle tärkeää, haluan olla päivittäisessä työssäni tekemisissä ihmisten ja yritysten tehokkaamman toiminnan kanssa, en vain toimia palvelinsaleissa koneiden kanssa. Sujuva arkipäivä ja toimivat, tietoturvalliset työvälineet ovat minulle tärkeitä, Ropponen kertoo.

–Siksi kiinnostuin CloudNow:sta työpaikkana. Täällä asiakkaillemme tarjotaan oikeasti apua työn tehostamiseen - näytetään, että asioita voidaan tehdä fiksummin, Ropponen jatkaa.

Maailma muuttuu, joten kehittääkin pitää

It-konsultin päivät ovat vaihtelevia. Jokaisen organisaation tarpeet ja haasteet ovat yksilöllisiä ja Sami Ropponen panostaakin esimerkiksi siihen, että heti alussa ymmärretään riittävän hyvin organisaation toimintaa ja tarpeita jokapäiväisessä työssä.

–Päiväni voi alkaa esimerkiksi asiakkaan ydinporukan kanssa käymällä läpi Microsoft Teamsin toimintapolitiikkaa - selvitämme esimerkiksi, miten Teamsia organisaatiossa käytetään, ovatko käyttöoikeudet ja tietoturva kunnossa, Ropponen kertoo.

–Lisäksi tavalliseen päivääni kuuluu usein erilaista ennakoivaa suunnittelua, proaktiivista ylläpitoa. Esimerkiksi tietoturvan kannalta tämä tarkoittaa, että tarkistan, ovatko erilaiset tietoturvakontrollit päällä tai otettavissa käyttöön organisaatiossa. Näissä tulee esiin hyvin asiakkaidemme erilaiset ympäristöt ja tarpeet, joihin it:n pitää vastata mahdollisimman tehokkaalla tavalla, Ropponen sanoo.

–Arvostan todella paljon, että CloudNow:n toimintaperiaatteisiin kuuluu asiakkaiden it-ympäristöjen jatkuva kehittäminen. Emme hyväksy asiakkaan ympäristön alkutilannetta lopullisena kiveen hakattuna tilanteena, vaan haluamme kehittää sitä paremmaksi, sillä maailma muuttuu ja it-ympäristön pitää elää mukana siinä muutoksessa, Ropponen päättää.

CloudNow:n CloudCare-palvelulla varmistetaan, että organisaation arkiset työvälineet toimivat moitteetta joka päivä. Vinkkejä organisaation tietoturvan parantamiseen voit lukea blogistamme täältä.

Ota meihin yhteyttä myynti@cloudnow.fi , niin kerromme, kuinka organisaatiosi it-ympäristö saadaan toimimaan!

Muut blogipostaukset >
Ota yhteyttä
Microsoft Partner Gold
CloudNow IT Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden Yrityshaku Luotettava Kumppaniyritys