Etusivu

Linda hyppäsi rekrymarkkinoinnin parista it-alalle - "Asiantuntijoista on ollut apua alan omaksumisessa"

Alt="Nainen poseeraa kameralle syksyisessä puistossa punainen takki päällään."

Linda Martin aloitti CloudNow:lla elokuussa markkinointipäällikkönä. Työtä on nyt takana reilu kaksi kuukautta. Haastattelimme Lindaa ja kysyimme miltä työn aloitus on tuntunut.

CloudNow:lla markkinointipäällikkönä työskentelevä Linda istuu kotinsa ruokapöydän ääressä kahvikuppi kädessään. Tänään Linda viettää etäpäivää kotonaan Helsingissä.

”Etäpäivät ovat mukavia. Tuntuu, että saan paljon aikaiseksi ja tykkään käydä lyhyellä kävelyllä keskellä päivää.”, Linda kertoo.

Linda tuli porukkaan ilman aikaisempaa kokemusta it-alalta. Ennen CloudNow:lle päätymistä Linda on työskennellyt rekrymarkkinoinnin ja järjestötoiminnan parissa.

”Oli jännittävää hypätä rekrymarkkinoinnin parista it-alalle! Ensimmäiset viikot olivat täynnä perehdytyksiä eri palveluihin liittyen. Uusi ala on tullut tutuksi melko nopeasti.”, Linda kertoo.

Vaihtelevista työtehtävistä johtuen yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Hypätään mukaan seuramaan Lindan työpäivää aurinkoisena syyspäivänä.

8:30 Työpäivä alkaa kotitoimistolta – Tietokoneen käynnistelyä ja työlistan laadintaa

Työpäivä alkaa aamupalan jälkeen tietokoneen käynnistämisellä ja työlistan laatimisella. Tänään agendalla on valokuvaamista, blogien kirjoittamista ja uusien nettisivujen työstöä.

”Teen päivittäin itselleni listan päivän tehtävistä ja tavoitteista. Se helpottaa huomattavasti päivän rytmittämistä. Tänään aamupäivällä katson, kuinka uusi blogikirjoitus on kerännyt lukijoita ja kirjoitan uutta sisältöä blogiin.”

”Iso osa blogien lukijoista päätyy sivuille somen kautta. Teen jokaiselle sisällölle muutaman noston someen, jotta saataisiin blogi kiinnostuneiden feedeihin.”, Linda selittää.

Sisällöntuotannosta on tullut mieleinen osa Lindan työnkuvaa. Sisällöt tuotetaan yhdessä muun tiimin ja kumppaneiden kanssa. Usein Linda haastattelee blogeihin alan asiantuntijoita talon sisältä ja joskus haastatteluissa hyödynnetään esimerkiksi asiakkaiden kokemuksia.

”Koen, että sisällöntuotanto on helpottanut uuden alan omaksumista nopeasti, kun olen päässyt juttelemaan alan asiantuntijoiden kanssa.”, Linda kertoo.

”Lisäksi olen perehtynyt asioihin itsenäisesti lukemalla erilaisia sisältöjä ja katsomalla esimerkiksi Youtubesta ohjevideoita.”

Aamupäivä kuluu nopeasti uuden blogin kirjoittamisen parissa. Ennen lounasta Linda lähtee lyhyelle kävelylle syysaurinkoon.

Alt="Nainen poseeraa kameralle syksyisessä puistossa punainen takki päällään."

Miten Linda oikein päätyi CloudNow:lle?

Linda teki kesäkuun lopussa LinkedIniin postauksen työnhakuun liittyen. Toinen CloudNow:n omistajista, Pasi Vuolle-Apiala, huomasi julkaisun, josta edettiin lyhyen keskustelun jälkeen virallisempaan työhaastatteluun.

”Meillä oli juuri pohdittu oman markkinointipäällikön palkkaamista ja sopivasti Pasi törmäsi mun postaukseen. Puhuttiin lyhyesti, josta edettiin haastatteluun. Rekry eteni sujuvasti ja ensimmäisestä viestittelystä taisi mennä puolitoista viikkoa siihen, että saatiin nimet paperiin.”

Rekrytointiprosessi jätti hyvän vaikutelman CloudNow:sta. Linda arvosti etenkin rekrytointiprosessin avointa viestintää ja nopeutta. Haastattelutilanne tuntui rennolta ja luontevalta. Koko prosessi hoitui etänä puhelimitse ja Teamsin välityksellä.

”Haastattelutilanne oli enemmänkin molemmin puolin yhteensopivuutemme selvittämistä eikä niinkään kysymyksillä tykittämistä. Haastattelun jälkeen tein vielä ennakkotehtävän, jonka jälkeen rekrypäätös tehtiin.”

12:00 Lounasta ystävän kanssa

Etäpäivän lounasseurana toimii tänään Lindan ystävä, jonka kanssa Linda tykkää viettää etäpäivää silloin tällöin. Lounaaksi kokkaillaan salaattia.

”Etäpäivinä on mukava viettää lounastaukoa ystävän kanssa, oli se sitten etänä Teamsin välityksellä tai ihan livenä, kuten tänään.”

Lounaan aikana keskustellaan uusista ideoista markkinoinnin suhteen ja keskustellaan siitä, miten hakukonenäkyvyyttä pitäisi parantaa. Samankaltaiset työtehtävät mahdollistavat ystävän kanssa sparrailun arjessa.

Toimistolla ollessa Linda viettää lounastauon yhdessä työkavereiden kanssa.

”Toimistolla käymme yleensä tiimin kanssa yhdessä lounaalla Technopoliksen alakerran ruokalassa. Siinä on kiva samalla vaihtaa kuulumiset.”

12:30 Nettisivuprojektin edistämistä

Lounaan jälkeen Linda siirtyy nettisivujen uudistusprojektin pariin. Linda on vastuussa CloudNow:n verkkosivujen uudistuksesta. Nettisivuja siirretään kokonaan uudelle alustalle. Linda otti uudistuksen suunnittelun ja toteutuksen vastuulleen heti ensimmäisinä työviikkoinaan.

”Puhuimme jo haastatteluprosessin aikana, että CloudNow:n verkkosivut pitäisi uudistaa. Luonnollisesti otin projektin hoitaakseni. Uudet sivut julkaistaan vielä syksyn aikana!”, Linda kertoo.

Verkkosivujen uudistus on Lindalle täysin uusi projekti. Onneksi nykyään nettisivujen tekeminen ei vaadi koodausosaamista, vaan alustat hoitavat koodit puolestasi.

”Itselleni vastuu on motivoivaa ja tykkään siitä, että mulla on omat projektit, joiden parissa saan työskennellä. Tiimi on innokkaasti mukana sparrailemassa ideoita ja antamassa kommentteja, joten yksin ei tarvitse tehdä töitä.”, Linda kertoo hymyillen.

”Toki haastavat työtehtävät aiheuttavat välillä kiperiä tilanteita, mutta fiilis on mahtava, kun pääsee ratkaisemaan haasteen!”

14:00 Valokuvia ja kahvia

Tehokkaan nettisivutuokion jälkeen on aika tehdä päiväkahvit. Tänään kupissa on kauramaitoon valmistettu latte tuplaespressolla.

”Kotona herkuttelen erikoiskahveilla. Olen aikoinaan työskennellyt useamman vuoden ajan kahvibrändin parissa ja intohimo kahviin näkyy edelleen. Teen kuulemma parhaat kahvit.”, Linda kertoo.

Joka päivä kello kahdelta koko CloudNow:n tiimi kokoontuu yhteiseen Teams-palaveriin kahvitauolle. Samalla käydään läpi mahdolliset asiakaspalautteet ja muut ajankohtaiset asiat. Yhteiset kahvihetket ovat tärkeä osa tiimin kohtaamisia, koska työtä tehdään asiakkailla, toimistolla, kotona ja esimerkiksi mökillä.

“Ensimmäisenä työpäivänä juurikin kahvitauolla pääsin tapaamaan koko tiimin Teamsin välityksellä.”

Tauon lomassa Linda nappaa muutamia valokuvia uusia nettisivuja varten.

”Haluan, että viestinnässä näkyy oikeat ihmiset ja meidän fiilis. Siksi koen tärkeäksi, että ne kuvat mitä käytetään, on sieltä meidän aidosta arjesta. Kaiken ei tarvitse olla kiiltokuvaa.”, Linda selittää.

Monipuolinen työnkuva on mahdollistanut Lindalle erilaisten taitojen kehittämisen ja uuden opettelun. Vastuuta sai rutkasti heti työn alkaessa.

”Oli mahtavaa nähdä heti alussa, että mun kykyihin luotetaan ja pääsin heti näyttämään kynnet.”

Alt:"Nainen työskentelee tietokoneella kotonaan."

14:30 Blogialustan rakentamista uudelle sivustolle

Kahvitauon jälkeen Linda palaa nettisivujen uudistuksen pariin ja lähtee rakentamaan uutta blogisivua nettisivuille. Olemassa olevat sisällöt tuodaan uudelle sivustolle ja parannetaan blogien löydettävyyttä sivuilta.

”Tarkoituksena on, että jatkossa lukija voi haarukoida täältä helposti itseään kiinnostavat aihepiirit. Voit nähdä esim. tietoturvaan liittyvät blogit rajaamalla hakua.”, Linda selittää.

Aikaisemmin markkinointia on tehty CloudNow:lla yhdessä ulkoisen markkinointikumppanin kanssa. Talon sisäisen markkinointikumppanin rekrytointi oli yritykselle iso harppaus. Lindan saavuttua taloon on markkinointia viestintää lähdetty kehittämään perinpohjaisesti.

”Ollaan otettu isoja harppauksia markkinoinnissa ja on ollut super inspiroivaa kuulla, että markkinointitoimenpiteet on huomattu asiakkaiden päässä ja blogit on herättänyt keskustelua asiakaskäynneillä.”, Linda kertoo hymyillen.

15:30 Viestintästrategian kiteytykset paperille

Loppupäivän Linda työskentelee CloudNow:n uuden viestintästrategian laadinnan parissa. Osana työnkuvaa on systemaattinen viestinnän ja markkinoinnin kehittäminen.

”Tänään käyn läpi vielä meidän aikaisemmin pidetyn workshopin muistiinpanot ja teen strategian kiteytyksiä. Päivään sisältyy siis melko paljon kaikkea ihan perus somepostailuista strategiseen suunnitteluun.”

Workshopin vetäminen oli Lindalle mieleistä tekemistä. Aikaisemmissa rooleissaan Linda on järjestänyt paljon tapahtumia.

”Odotan innolla, että pääsen CloudNow:lla järjestämään erilaisia tapahtumia oli ne sitten webinaareja tai vaikkapa workshoppeja.”

16:00 Seuraavan päivän suunnittelua

Työpäivän lähestyessään loppua Linda viimeistelee keskeneräiset asiat ja siirtyy suunnittelemaan seuraavaa työpäivää.

”Huomenna on mukava mennä toimistolle työkaverin kanssa. Toimistopäivissä onkin ehkä parasta se, että sparrailukaveri on siinä vieressä.”

Nyt Linda vaihtaa treenivaatteet päällensä ja lähtee kohti päivän treenejä.

Alt="Nainen työskentelee tietokoneella kotonaan."

Kuka: Linda Martin

Työnkuva: Markkinointipäällikkö

Harrastukset: Jooga

Lempijäätelö: Suklaa

Muut blogipostaukset >
Ota yhteyttä
Microsoft Partner Gold
CloudNow IT Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden Yrityshaku Luotettava Kumppaniyritys